سجاد باقری پیدنی، مسئول جمعیت درخت یاران و مجری پویش درخت یاری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت:جمعیت درخت یاران با همراهی 27 گروه مردم نهاد و جهادی به صورت تخصصی و با هدف انجام اقدامات پایدار در زمینه ایجاد و توسعه باغات در مناطق محروم و کم برخوردار فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه ما در جمعیت درخت یاران تلاش می کنیم خدمات اجتماعی نوین را در قالب احداث باغ و درختکاری در گروه های جهادی به صورت تخصصی و عام المنفعه گسترش دهیم و یا درختکاری در کنار سایر فعالیت های گروه های جهادی مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: هسته اصلی جمعیت درخت یاران در تهران مستقر است ولی تامین مالی پروژه های پیشنهادی گروه های جهادی و مردم نهاد را از طریق مردمی و نهادی تامین می کنیم و پروژه ها توسط این گروه ها و یا هسته اصلی اجرا می شود.
باقری پیدنی اظهار کرد: پروژه های درختکاری جمعیت درخت یاری پس از اجرا وارد پلتفرم طراحی شده مبتنی بر تصاویر ماهواری می شوند و از طریق این تصاویر پایداری یا ناپایداری پروژه ها مورد رصد قرار می گیرد و بعد از یک سال با توانمند شدن باغداران سراغ پروژه های بعدی می رویم.
وی افزود: غرس 750 هزار اصله نهال به سفارش بنیاد علوی و با همکاری حدود 400 گروه مردم نهاد، جهادی و مدارس از جمله پروژه های اجرا شده توسط جمعیت درخت یاران بوده که بعد از اجرای این پروژه همکاری خود را با 27 گروه جهادی کشور که دارای پروژه های پایدار بودند حفظ کردیم.
باقری پیدنی با بیان اینکه بعداز اجرای پروژه درختکاری بنیاد علوی حدود 25 پروژه درختکاری به صورت مشارکت مردم از سوی جمعیت درخت یاری در سطح کشور اجرا شده تصریح کرد: تامین مالی پروژه های درخت کاری این جمعیت در بستر فضای مجازی انجام میشود؛ اما با توجه به محدودیت های اخیر در این فضا برای تامین مالی با مشکل مواجه شده ایم که در این راستا در پی اصلاح ساختار خود هستیم.
وی با بیان اینکه تضعیف نقش مردم در اداره حاکمیت کشور موجب شده تا دولت به شدت بودجه بر شود و نتواند کاری هم از پیش ببرد، افزود: ما بعد از انقلاب نقش مردم را در ارائه خدمات اجتماعی و اداره حاکمیت کشور به شدت تضعیف کرده ایم و دولت به جای مدیریت کلان همه کاره شده است؛ مثلا قنات های کشور قرن ها توسط مردم و روستائیان لایروبی و احیاء می شدند؛ اما با واگذاری مدیریت قنات ها به دولت کار احیاء و لایروبی قنات ها با هزینه های کلان و حداقل کیفیت به پیمانکاران محول شد.
باقری پیدنی در ادامه با برگزاری چهارمین جشنواره ملی جهادگران به نقش این جشنواره در شبکه سازی و هم افزایی بین گروه های جهادی سراسر کشور اشاره کرد و گفت: جشنواره ملی جهادگران نقطه کانونی خوبی است تا گروه های جهادی از ظرفیت های هم شناخت پیدا کنند و بتوانند از تجارب همدیگر بهره ببرند.
وی با بیان اینکه انتظاری که وجود دارد این است که مسئولان با هدف آشنا شدن با ظرفیت های گروه های جهادی در محل برگزاری جشنواره ملی جهادگران حضور پیدا کنند و زمینه تعامل خود با گروه های جهادی را فراهم کنند، اظهار کرد: شعار وزیر جهاد کشاورزی کاشت یک میلیارد اصله درخت بوده؛ با این اوصاف اگر ما نقش مردم را در این رابطه نادیده بگیریم تحقق چنین شعاری نشدنی است و این در حالی است که در حوزه مردمی هم ندیده ایم اقدام خاصی صورت بگیرد.